Nordiqus säkrar refinansiering om 8,6 miljarder kronor

Nordiqus säkrar refinansiering om 8,6 miljarder kronor

”Det är glädjande att vår verksamhet har stöd från flera institutioner och denna refinansiering ger Nordiqus en stark position framöver.”

Efter lanseringen av det nya varumärket och företagsnamnet för över nio månader sedan har Nordiqus tagit nästa steg för att utveckla bolaget och dess portfölj av tillgångar. Med stöd av en långsiktig investment grade infrastruktur-rating har Nordiqus refinansierat cirka 8,6 miljarder kronor, motsvarande cirka 800 miljoner USD.

Samuel Spetz, CFO på Nordiqus, berättar mer om refinansieringsbeskedet.

”Tack vare vår starka finansiella profil har vi uppnått ett gynnsamt kreditbetyg, vilket gör att vi kan få tillgång till attraktiv kapitalmarknadsfinansiering. De privatplacerade obligationerna emitteras direkt i SEK och NOK på privatplaceringsmarknaden med löptider på 10 och 15 år. Det ger oss minskad ränte- och refinansieringsrisk, vilket ger oss långsiktig stabilitet. Det är glädjande att vår verksamhet har stöd från flera institutioner och denna finansiering ger Nordiqus en stark position framöver.”

Nordiqus VD Jenny Rehn förklarar att infrastrukturratingen och den långsiktiga synen på finansiering är naturliga för bolaget, eftersom affärsmodellen drivs med låg operativ risk och stöds av långa, inflationssäkrade kontrakt med kunderna.

”Jag är mycket glad över att kunna tillkännage denna refinansiering, eftersom den stärker våra möjligheter att vara en ännu bättre partner till våra kunder och de kommuner där vi är verksamma. Detta kommer att stärka vår position som en drivande kraft inom utbildningsinfrastruktur eftersom vi bidrar till att bygga utbildade samhällen – genom att utveckla attraktiva anläggningar och miljöer för lärande.”